PostHeaderIcon Programok

 

Tisztelt fotós barátaink !

2017-ben ismét kiírtuk a JÁSZKUN FOTÓSZALON pályázatát.

A program részletei a "Főmenű"   "Fotószalonok" pontban érhető el !


Kedves érdeklődők.

Demény István klubtársunk, 2015. december 3-án 16 óra 30-kor vetített-képes bemutatót tart a Szenegáli élményekről, a Verseghy Könyvtár Verseghy Termében, amelyre tisztelettel meghívja az érdeklődőket

Jászkun Fotóklub

 

 

Kedves fotós barátaink.

Idén, 2015-ben is kiírtuk, immár a jubileumi XX.JÁSZKUN FOTÓSZALONT.

Idén azzal a könnyebbséggel, hogy a képeket DIGITÁLIS (jpg) formában kell beküldeni a mellékelt kiírásban szereplő email címre.

A pályázati anyagot minden korábbi pályázónk részére elküldjük emailben, ha valakihez mégsem jutna el, a kiírásban lévő címekről bármikor kérheti azok elküldését.

Minden érdeklődő fotós kollégának jó fényeket és kiváló képeket kíván a JÁSZKUN FOTÓKLUB.

Tisztelt fotós kollégák.

Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a MAFOSZ kiírta a 2015.évi Fotóművészeti Nyári Egyetemet, amelyet idén Vácott rendezi meg.

A jelentkezés legfontosabb feltételei az alábbi táblázatban olvashatók.

 

Tisztelt érdeklődők !

Figyelmetekbe ajánljuk az I.Nagykörüi "VIRÁGZÓ NAGYKÖRÜ" című fotópályázatot.Az idő rövidségére tekintettel - akit érdekel a téma - igyekezzen a képek elküldésével.

Itt alul található a pályázati kiírás és a tudnivalók.

- a vezetőség -

 

Tisztelt fotós kollégák.

Szíves figyelmetekbe ajánljuk a törökszentmiklósi Ipolyi Arnold Művelődési Központ által kiírt "XXI. ALFÖLDI TÁJAK, EMBEREK" c. digitális fotópályázatot.

A pályázat kiírását és a pályázati szempontokat a alább mellékletben találhatjátok.

2015. február 27-re meghívást kapott a klubunk egy 60 képes nagybányai fotókiállításra, amely a testvérvárosi kapcsolataink 25. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre.

 

Tájékoztatjuk a kollégákat, hogy a 2014.évi Fotóművészeti Nyári Egyetemet július 5-12 között rendezi a MAFOSZ.  A helyszín, Miskolc

A programok, szállás és egyéb információk a (klubtagoknak elküldött) 39.számú Fotóséletben találhatók.

Vezetőség

 

 

FOTÓTÚRÁK ! -június 30 - július 7  Fotóművészeti Nyári Egyetem Június 30 és Július 7 között Tiszafüreden rendezte meg a MAFOSZ az idei Fotóművészeti Nyáriegyetemet. Klubunkból Csidér Bálint, Csík Ferenc, dr Lafferton László, Papi Lajos, Riesmayer József és Viczay Lajos vett részt az egy hetes programsorozaton. Július 4-én este a Jászkun Fotóklub mutatkozott be a jelenlévő 90 fotósnak. A bemutatkozás alkalmával nemcsak a klub 32 éves történetét ismertettük, hanem 34 képpel egy kis fotókiállítást is prezentáltunk a fotós barátainknak. Erre a napra eljöttek a klubból, Demény István, Györgyey János, Hangodi Kati, Hidvégi Péter, Kolozsi Sándor, Nagy László és Takács Rudolf is. A tiszatavi és hortobágyi túrákon készült képekből ízelítő:

-

május 30-án makro fotó túrát tettünk a Milléri Tiszaparton. Többszöri halasztás után, végre jó időben, kimehettünk a Milléri Tiszapartra. Nyolcan voltunk akik részt vettünk a túrán, tehát a csapat nem volt nagy, de jó volt a hangulat és -úgy gondolom- kellő hatékonyságú is, amit az alábbi képek is bizonyítanak.

-október 29-31 között az aggteleki és dél-szlovák karsztvidékre, a szádelői szurdokban voltunk fotózni. A túra résztvevői : Csidér Bálint, Demény István és Kolozsi Sándor. Csodálatosan szép őszi napsütésben túráztunk az Aggtelek-Rozsnyó-Krasznahorka-Szádelői szurdok-Szögliget útvonalon három napon keresztül. Hazafelé megnéztük a bódvalenkei cigány falu rendkivül érdekes és szép, házfalakra festett képeit is. A túra képeiből néhányat megmutatunk itt is.  

-október 26-án a szarvasi Arborétumban   ideális időben, gyönyörű környezetben voltunk egész napos fotótúrán. Az elkészült képek  magukért beszélnek. A túra résztvevői voltak: Csidér Bálint, Csík Ferenc, Kádi Péter, Kiss László és Szabóné Stenczner Anikó                                A szarvasi Arborétumban (Pepi-kert) készített képekből ízelítő

-október 19-én Tiszaalpár-Tőserdőn tettünk egész napos csónakos fotótúrát. Csónakkal eljutottunk a Tisza-holtág  vadregényes zugaiba is. A túra résztvevői : Csidér Bálint, Demény István, Kádi Péter és Riesmayer József Néhány kép a Tiszaalpári-Holt-Tisza Természetvédelmi Területről

Magyar Fotográfia Napja A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) kezdeményezésére minden év augusztus 29-én ünnepeljük a Magyar Fotográfia Napját. ANNO: 1840.aug.29-én  Vállas Antal bemutatta a Magyar Tudós Társaság  ülésén hogy hogyan lehet a fénysugár segítségével fényképet készíteni. Ez volt az első alkalom, hogy nyilvánosan fotó (daguerrotipia) készült fotókémiai eljárással. E jeles Nap alkalmából a Jászkun Fotóklub két kiállítást is rendez szolnokon. Az egyik kiállítás az Aba-Novák Kulturális Központban lesz szept.1-én 18 órakor, "A Tiszavirág-híd" címmel. A kiállítási képek nyomon követik dokumentációs jelleggel az új, gyönyörű, szinte emblematikus hidunk felépítését. A másik kiállításunk a Szécheny városrészben a Zöld Könyvtárban lesz aug.31-én 16óra30-kor "Szemünk fénye" címmel. A kiállítás témáját gyermekeink mosolya inspirálta. Mindkét kiállítást a Jászkun Fotóklub rendezte.