PostHeaderIcon Papi Lajos

 

1962-től fotózok. 1975-től alkotótáborokon is résztveszek. 1980-tól mint a klub egyik alapítója, a Jászkun Fotóklub tagja vagyok. 1982-ben volt az első önálló fotókiállításom Kisújszálláson. 1985-ben fotóklub vezetői képesítést szereztem Nyíregyházán és még ugyanebben az évben fotóriporteri tanfolyamon is részt vettem Budapesten.

Fotóklubok pályázatain, kiállításain  rendszeresen részveszek, de  a Kőbányai Fotóklub, a kisújszállási Kossuth Fotóklub,a Kevikör és a túrkevei Képzőművészeti Kör, a kisújszállási Képzőművészeti Kör, a gyulai Székely Aladár Fotóművész Telep, az Örkény Szabad Szalon, a Bereck Fotóművész Telep (Románia), a MAFOSZ Nyáriegyetemein és a Magyar Fotóművészek Világszövetsége alkotótáborain is.

Képeim megjelentek a Népszabadság, a Magyar Ifjúság (Fiatalok a falun), a Pénzügyőr és a Szolnok Megyei Néplap oldalain, de katalógusokban, albumokban, fotós újságokban is szerepeltek a képeim.

Országos pályázatok résztvevője vagyok, mint pl.
Hortobágy melléke (Balmazújváros), Fiatalok a falun (Budapest), Észak-alföldi pályázat (Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza), Termő ékes ág (Békéscsaba), Székely Aladár Fotópályázat (Gyula), MAFOSZ Szalon (Budapest)

Szolnok megyei fotópályázatoknak közel három évtizede rendszeres résztvevője vagyok és hogy csak az utolsó éveket említsem, 2009-ben az első díjat, 2011-ben pedig a XVI.Jászkun Fotószalonon a legjobb sorozat különdíját kaptam.
Az elmúlt évtizedekben sok-sok egyéni kiállításom volt, Kisújszállástól kezdve, Karcag, Túrkeve, Mezőtúr,  Szolnok,  Pécs,  Püspökladány, Salgótarján,  Budapestig, de eljutottak a képeim Eberschwangba (Ausztria),  Ebersvaldba (Németország), japánba, spanyolországba és az erdélyi Négyfaluba is.

Papi Lajos