PostHeaderIcon Csidér Bálint

Már több mint 60 éve történt, hogy első fényképezőgépemet, egy Agfa Box-ot kaptam ajándékba a szüleimtől egy szép havas túrkevei karácsonyi esten.

Ez egy roppant egyszerű fényképezőgép volt, de nekem  akkor   nagyon megfelelt . Így kezdődött, amíg sok - sokévi gyakorlattal és tanulással a hátam mögött tudatosan csinálom, amit a tapasztalataim és az érzéseim diktálnak.

Különösen szép világ a természet sokszínűsége, de ebben  a  világban  is csemege a több kiállításom címét is adó MAKROVILÁG, a TÁNC szépségét, dinamikáját bemutató mozgás fényképezés, vagy a digitális képmódosítások lehetőségeinek bemutatása.

 

Sok-sok egyéni kiállítás és hazai fotópályázat mellett, a STROM Szlovák Fotópályázatokon, a  SMETHWICK Skót  Fotószalonon, a 2.LUXEMBURG Fotószalonon, a Bécsi, Német Fotóbajnokságokon, a 2.szerbiai Fotópályázaton, a Szabadkai Fotószalonon, a 14. és 15. Szolnok Megyei Fotópályázaton, a XVI. Jászkun Fotószalonon több képemet is elfogadta a zsűri, a XVII. Jászkun Fotószalonon a zsűri különdíját, a 2.Tiszatavi Természetfotó Fesztiválon 2. díjat kaptam. Digiráma pályázatokon is több alkalommal eredményesen szerepeltem. Egyéni fotókiállításaim száma is több mint két tucat, amelyeken több mint 400 képet mutattam be. A XVIII, XIX, XXI  Jászkun Fotószalonon több képem is elfogadásra került. 2018-ban a XXIII.Jászkun Fotószalonon Szolnok Város Díját kaptam az "Elfújta a szél" c.képemre.

A fotográfia népszerűsítése és a digitális technika megismertetése érdekében 2009-ben megjelent  könyveim a Tudnivalók a digitális fotográfiáról 1-2, valamint 2010-ben a DIGIRÁMA a digitális film címűek.

A digirámáról szólván : 2013.novemberében a III.Budapesti Nemzetközi Összművészeti Fesztiválon a SZIMMETRIÁK és az EMLÉKEK A SZÜLŐFÖLDRŐL c. filmjeimért 1. díjat kaptam, 2014-ben a IX.Békéscsabai Digiráma Fesztiválon 3.díjat, 2015-ben a X.Békéscsabai Digiráma Fesztiválon pedig a zsűri különdíját, 2016-ban a XII.Fesztiválon és 2018-ban a XIII. Digiráma Fesztiválon 3.díjat kaptam.A EuropeDirect, 10 Ország-10 év fotópályázaton  pedig 3.díjat kaptam.

2017.októberében az V.Budapesti Összművészeti Fesztiválon a FLOWER's és FALFIRKÁK c. filmjeimért 2. díjat kaptam.

1999-óta a szolnoki Jászkun Fotóklub tagja vagyok.

 

2007-ben fotóművész diplomát, 2009-ben ES-MAFOSZ kitüntetést kaptam. 2015-ben az a megtiszteltetés ért,  hogy harmadszor is megválasztottak a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége alelnökévé.

 

Csidér Bálint (E-MAFOSZ , ES-MAFOSZ)

 

MOST PEDIG KÉREM TEKINTSE MEG AZ AKTUÁLIS KÉP KOLLEKCIÓMAT.

( További képeket a FOTÓK-DIGIRÁMÁK nevű honlapomon találhat, kattintson az alábbi linkre ! )

http://www.fotos-vilagom.eoldal.hu/cikkek/digiramak/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

">