Tóth Imre

A fotózást 1970-ben kezdtem egy kislaborral, de csak családi képeket készítettem, amit felváltott a videó felvételek készítése, rendezvény, esküvő és családi események megörökítésével. Ezek a tevékenységeim a mai napig megmaradtak, de 2015-ben elkezdtem újra a fotózást, amit szeretnék egyre magasabb színvonalon művelni, ezért két fotóklubnak is tagja lettem, mind a kisújszállási, mind pedig a szolnoki Jászkun fotóklubnak. Célom a látásmódom fejlesztése, hogy a fotóim látványa minél jobban elgondolkoztassa a nézőket. Kedvenc témáim a tájkép, portré és az akt fotózás.

Ansel Adams szavaival élve: „Egy igazi nagy képnek azt kell kifejeznie, amit az ember legbelül érez arról amit le akar fotózni, hogy ezen a módon kifejezhesse azt amit az életről érez”

Az elmúlt években rendszeresen részt vettem nemzetközi és hazai fotópályázatokon. Nemzetközi eredményeim között több tucat képem kapott díjakat, közöttük FIAP GOLD díjat is . Hazai pályázati eredményeim és nemzetközi eredményem után 2021-ben megkaptam az AFIAP és az A-MAFOSZ fotóművész diplomát.

 

Bővebben: a www.tothimre-foto.hu weboldalon.