Tóth Imre

A fotózást 1970 – ben kezdtem egy kis laborral, de csak családi fotókat készítettem amit felváltott a videófelvételek készítése rendezvény, esküvő, családi videó. Ezek a tevékenységek a mainapig megmaradtak, de 2015-ben elkezdtem újra a fotózást, amelyet szeretnék magasabb szinten művelni, ezért két fotóklubnak is tagja lettem, ahol sokat tanultam a fotózásról. Célom a látásmód fejlesztése, hogy fotóimnak legyen mondanivalója, hogy a nézőt megragadja a látvány, és hogy, elgondolkodtatja. Ansel Adams Szavaival élve.

„Egy igazi, nagy képnek azt kell kifejeznie, amit az ember mélyen, legbelül érez arról, amit le akar fényképezni, hogy e módon igazán kifejezhesse azt, amit az életről érez.”                                                                                                                                                              Ansel Adams

Kedvenc fotós témáim a tájkép, portré, AKT.

Több csoportos kiállításon szerepeltek fotóim, önálló kiállításaim is voltak és számos fotópályázaton vettem részt, ahol több kevesebb sikerrel szerepeltem. Legutóbb 2019. Januárjában a Csikszeredai „BEST 100” Nemzetközi fotópályázaton zsűri három fotómat választotta be a Bánat, Vajda című, és a Fátyoltánc című II. helyezést ért el.

Bővebben: a www.tothimre-foto.hu weboldalon.