Papi Lajos

1962-től fotózok. 1975-től alkotótáborokon is részt veszek. 1980-tól mint a klub egyik alapítója, a Jászkun Fotóklub tagja vagyok. 1982-ben volt az első önálló fotókiállításom Kisújszálláson. 1985-ben fotóklub vezetői képesítést szereztem Nyíregyházán és még ugyanebben az évben fotóriporteri tanfolyamon is részt vettem Budapesten.

Fotóklubok pályázatain, kiállításain rendszeresen részt veszek, de a MAFOSZ Nyáriegyetemein és a Magyar Fotóművészek Világszövetsége alkotótáborain is.

Képeim megjelentek több újságban, így pl. a Szolnok Megyei Néplap oldalain is, de katalógusokban, albumokban, fotós újságokban is szerepeltek a képeim.

Szolnok megyei fotópályázatoknak közel három évtizede rendszeres résztvevője vagyok és hogy csak az utolsó éveket említsem, 2009-ben az első díjat, 2011-ben pedig a XVI. Jászkun Fotószalonon a legjobb sorozat különdíját kaptam. A kisújszállási Ökumenikus Fotópályázatokon és a Fotózás Öröme pályázatokon is részt veszek, ahol több alkalommal is bezsűrizték a képeimet. Az elmúlt évtizedekben sok-sok egyéni kiállításom volt, Kisújszálláson, Karcagon, Túrkevén, Mezőtúron, Szolnokon, Pécsett, Püspökladányon, Salgótarjánban és Budapesten is. Eljutottak a képeim Ausztriába, Németországba, Japánba, Spanyolországba és az erdélyi Négyfaluba is.

2018-ban Szolnok megyei Kulturális Díjat kaptam.

Papi Lajos