Csidér Bálint

Már több mint 65 éve történt, hogy első fényképezőgépemet, egy Agfa Box-ot kaptam ajándékba a szüleimtől egy szép havas túrkevei karácsonyi esten. Így kezdődött… Különösen szép világ a természet sokszínűsége, de ebben a világban is csemege a több kiállításom címét is adó MAKROVILÁG, a TÁNC szépségét, dinamikáját bemutató mozgás fényképezés, vagy a digitális képmódosítások lehetőségeinek bemutatása.

Sok-sok egyéni kiállítás és hazai fotópályázat mellett, a STROM Szlovák Fotópályázatokon, a SMETHWICK Skót Fotószalonon, a 2.LUXEMBURG Fotószalonon, a Bécsi, a Német Fotóbajnokságokon, a 2.szerbiai Fotópályázaton, a Szabadkai Fotószalonon, a 14. és 15. Szolnok Megyei Fotópályázaton, a XVI. Jászkun Fotószalonon több képemet is elfogadta a zsűri, a XVII. Jászkun Fotószalonon a zsűri különdíját, a 2.Tiszatavi Természetfotó Fesztiválon 2. díjat kaptam. A XXIII.Jászkun Fotószalonon, Szolnok város különdíját kaptam az „Elfújta a szél” c.képért. Az EuropeDirect, 10 Ország-10 év fotópályázatán pedig 3.díjat kaptam. Egyéni fotókiállításaim száma is több mint két tucat, amelyeken több mint 400 képet mutattam be.

A fotográfia népszerűsítése és a digitális technika megismertetése érdekében 2009-ben megjelent könyveim: Tudnivalók a digitális fotográfiáról-1-2, valamint-2010-ben a Digiráma, a digitális film.

A digirámáról szólván : 2013-ban a III. Budapesti Nemzetközi Összművészeti Fesztiválon a SZIMMETRIÁK és az EMLÉKEK A SZÜLŐFÖLDRŐL c. filmjeimért 1.díjat kaptam, 2014-ben a IX. Békéscsabai Digiráma Fesztiválon 3.díjat, 2015-ben a X.Békéscsabai Digiráma Fesztiválon pedig a zsűri különdíját, 2017.októberében az V. Budapesti Összművészeti Fesztiválon a FLOWER’s és a FALFIRKÁK című filmjeimért 2. díjat kaptam. 2018-ban a XIII. Békéscsabai digiráma Fesztiválon 3. díjat. 1999-óta a szolnoki Jászkun Fotóklub tagja vagyok. 2007-ben fotóművész diplomát kaptam és 2019-ben az a megtiszteltetés ért, hogy negyedszer is megválasztottak a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége alelnökévé.

Csidér Bálint (A-MAFOSZ , ES-MAFOSZ)

MOST PEDIG KÉREM TEKINTSE MEG AZ AKTUÁLIS KÉP KOLLEKCIÓMAT. ( További képeket a FOTÓK-DIGIRÁMÁK nevű honlapomon találhat, kattintson az alábbi linkre ! )
http://www.fotos-vilagom.eoldal.hu/cikkek/digiramak/”